Одржување

Тајната на очите

Напишано од Нино

Очите се најважниот орган на човекот, секако после срцето и мозокот. Но, тие чуваат и покажуваат многу тајни, ако решите да одите на очен преглед може да се открие дијабет (шеќерна болест), зголемен крвен притисок, зголемени маснотии во крвта, автоимуни заболувања како СЛЕ (системски лупус), мултипла склероза, па се до прекумерено користење на цигари и неактивен живот.

Целиот текст може да го прочитате тука

http://blog.sistinaoftalmologija.mk/blog-mk/15-tajnite-na-ocite

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)