Фитнес

Три начини како брзо да се вратите во форма без никакви проблеми

Напишано од Пјер

Трикот е во тоа вашите цели да не бидат преголеми…

Поставете си краткорочни цели

Нека бидат доволно големи за да останете мотивирани, но и такви што секоја недела ќе можете себе си да се наградите за видливиот напредок.

Немојте веднаш да започнувате со интензивни тренинзи

Со оглед на тоа дека поминало некое време откако последен пат сте тренирале, најлошото што можете да го направите е да изберете интензивен тренинг со кој само ќе ги воспалите мускулите, па повторно ќе морате да направите пауза. Нека вашите тренинзи бидат кратки и умерени – и онака брзо ќе се вратите во форма.

Разновидност на тренинзите

Веруваме дека веќе добро знаете колку е лесно да упаднете во фитнес рутина, а веројатно знаете и колку е лошо да ги копирате другите. Ако сите околу вас на Инстаграм одат на пилатес, тоа не значи дека овој вид на вежби ви одговарааат и на вас. Пробајте разновидни тренинзи и видете што најмогу ви одговара. Исто така, пробајте разни видови на тренинзи со цел да не упаднете во рутина.

И не ги пропуштајте одличните попусти на БидиФит програмата, кои може да ги разгледате на следниов линк

За авторот

Пјер