Пијалоци

Уникатно, но и ретко виски BOWMORE 1966

Напишано од martin

Дестилеријата Bowmore пред кратко време ја лансираше специјалната едиција Black Bowmore – 50 години старото виски. Ова специјално издание може да се најде во 159 шишиња,а цената е огромни 16,000 долари.

Меѓутоа, најновото издание е уште поуникатно. Станува збор за Bowmore 1966, течен еликсир кој е исто така стар 50 години. Од ова виски може да се најдат само 74 шишиња, а неговата цена е 20,000 долари. Ова виски може да се најде во навистина привлечно издание. Направено е во чест на Еди Мек Афер кој е дел од компанијата.

За авторот

martin

1 Коментар