Апликации

Водич за совршена Инстаграм фотографија

Напишано од Пјер

Сите обожаваме да ставаме слики на Инстаграм и на Фејсбук. Секојдневата борба за лајкови продолжува да не прогонува. За лајк потребна е добра фотографија, во која секогаш треба да изгледаме одлично. Еве неколку работи на кои треба да се пази кога се фотографирате на Инстагам и на другите социјални мрежи –

1. Коса – секогаш бирајте препарат за флексибилно обликување на косата, за полесно задржување и поправање на фризурата при вадењето на капата.

2. Кожа – за да не светите на Инстаграм, користете крема која ја регулира масноста на кожата

3.Брада – тримувајте ја брадата на 2 сантима. Докажано е дека оваа должина на брада најдобро стои на фотографиите на Инстаграм 🙂

4.Облека – Темното собира повеќе лајкови од светлата облека. И секако, гледајте да биде скроена за вашето тело, за да не изгледате смкнато и лошо.

5.Став – Или наслонете се ноншалантно на наблискиот мебел, секогаш со чаша во раката. Или пак свртете го телото благо на страна гледајки во некој објект.

За авторот

Пјер