Кариера

Задолжително! Документарен филм за филантропот, Ворен Бафет

Напишано од martin

Веројатно сите сте слушнале за Ворен Бафет, еден од најуспешните инвеститори на сите времиња. Неговата компанија Berkshire Hathaway е сопственик на повеќе од 60 други различни фирми, како што се Geico, Duracell и Dairy Queen.

Како син на еден од американските конгресмени, тој уште на 13 години ја платил својата прва даночна пријава. Целиот свој живот е посветен да даде повеќе од 99 % од богатството во добротворни цели, па така досега има донирано повеќе од 28 милијарди долари.

Погледнете го документарецот за него! Нема да згрешите!

За авторот

martin