Стил

Задолжително за секој маж – црни челви Oxford

Напишано од martin

Вие не може да згрешите со стилски пар Оксфорд. Оксфорд чевел. Еден од најпознатите класични и елегантни машки чевли. Оксфорд чевли ги замениле најчесто носените чизми. Од 19-тиот век оригиналните Оксфорд прифатиле многу промени штом го усвоиле денешниот стил. Поради фактот дека тоа е најстариот формален тип на обувки, Оксфорд може да се носи со скоро сè, од смокинг до бизнис или кежуал аутфит.

Една одлика што ги одделува Оксфорд чевлите од Дерби или други видови на чевли на е затворениот систем на чипка. Денес ќе разгледаме како да разликуваме Оксфорд чевли од други видови чевли.

Прво, Оксфорд чевлите имаат конци, додека Monk strap, слип-он или Chelsea чевлите немаат. Второ, главната карактеристика на Оксфорд е тоа што тие имаат затворен систем за поврзување, различен од отворениот чип систем на Дерби чевлите.

Оксфорд чевлите важат за безвременски, елегантни и разноврсни. Чевли кои и покрај тоа се едноставни, оставаат силен впечаток каде и да се појавите.

За авторот

martin