Бизнис совети

Животните навики на Никола Тесла

Напишано од martin

Никола Тесла е еден од најреативните умови на сите времиња. И во касните години од својот живот, тој успевал да го задржи фокусот на најбитните работи од неговиот живот. Тој силно верувал дека во младите години од животот се стекнувале животните навики кои се составен дел од успехот.

Неговото мото било дека тој морал да ги контролира своите страсти и апетити. Исто така, верувал дека лошата исхрана создава непродуктивен човек. Тесла пиел доста млеко и вода, и особено водел грижа за балансот во исхраната. Тој јадел само два пати на ден и ја избегнувал храната која му создававала киселина.

Тој се трудел што повеќе да го избегава месото и преферирал вегетаријанска храна, а доста е познато дека уживал во вискито. Компирот го става како дел од задолжително парче храна, која според него треба да се конзумира барем еднаш во денот. На негови 77 години, тој имал одлични здраствени резултати и никогаш не се чуствувал подобро и поенергично.

За авторот

martin