Забава Заработи

1.000 евра за еден ден спиење во Македонија: #ВежбајСпиењеДома

Напишано од Mr. N

Сега кога веќе седите дома конечно имате време за себе, за семејството, но и време за одмор и уживање. А најубаво е што можете конечно да се наспиете. Но овој пат, токму спиењето ќе ви помогне да ја добиете работата од соништата – Дормео спијач.

Ова е сè што треба да знаете како да се подготвите за да заработите 1000 евра за еден ден.

1000-evra-za-spieenje-vezbaj-spienje-doma-02.jpg

1. Сега ви е шансата добро да се подготвите и да ја добиете работата од соништата. Ако сакате да заработите 1000 евра за еден ден, време е да повежбате спиење.

Да, да, убаво прочитавте. Имате можност да заработите 1.000 евра за 1 ден спиење во организација на DORMEO. Пријавувањето за спијач трае до 26ти март и кликнете ТУКА за да пополните пријава.

Без грижа, спијачкиот ангажман ќе биде организиран по завршување на вонредната ситуација поврзана со корона вирусот.

1000-evra-za-spieenje-vezbaj-spienje-doma-03.jpg

2. Ритуал пред заспивање: Два часа пред легнување – одбегнувајте технологија (секако само доколку веќе сте се пријавиле за спијач). Можете да читате книга, а не заборавајте и да ги проветрите собите и изгаснете светлата.

1000-evra-za-spieenje-vezbaj-spienje-doma-04.jpg

3. Пушете си релаксирачка музика. Наш предлог е „Спиење“ од Макс Рихтер. Оваа класична музика е посебно креирана со намера да се создаде мелодија со тонови кои помагаат во релаксирањето на мозокот. За изработка на истата, Рихтер бил во постојана консултација со врвни невролози.

4. Не ги заборавајте спијачките реквизити: маска за очи и чепчиња за уши.

(Дормео доделува и мноооогу маски за спиење во овој период, единствено што треба да направите е да го искористите нивниот инстаграм филтер и да ги тагнете @dormeo.mk  – клик тука за филтерот).

1000-evra-za-spienje-vezbaj-spienje-doma01.jpg

1000-evra-za-spienje-vezbaj-spienje-doma02.jpg

1000-evra-za-spienje-vezbaj-spienje-doma03.jpg

1000-evra-za-spienje-vezbaj-spienje-doma04.jpg

5. Опремете се со меки перници и јоргани.

Спијачката околина не е шега. Дали знаете дека перницата и душекот директно влијаат на вашиот биоритам и сон? Одберете си спијачка опрема според вашите потреби.

1000-evra-za-spienje-vezbaj-spienje-doma-05.jpg

Подготвени да аплицирате за работата од соништата? 

За авторот

Mr. N