Економија Кариера

10-те најбогати славни личности според Форбс се…

Напишано од Mr. N

Пред крајот на секоја година, магазинот Форбс објавува листа на најбогатите луѓе од различни домени.

Оваа година, листата на најбогати личности веројатно не е тоа што го претпоставуваа сите, бидејќи е сосема различно. Џорџ Лукас се најде на врвот на оваа листа, заедно со голем број на менаџери, филмски режисери, глумци, спортисти и продуценти од музичката индустрија.

Десетте најбогати луѓе се оценуваат со посебна методологија според Форбс, која вклучува приходи, приватни акции, јавна сопственост, уметнички дела и недвижни имоти.

Погледнете низ следната галерија за кои личности станува збор

1. Џорџ Лукас – 5.4 милијарди долари

2. Стивен Спилберг – 3.7 милијарди долари

3. Опра Винфри – 2.8 милијарди долари

4. Мајкл Џордан – 1.7 милијарди долари

5. Кајли Џенер – 900 милиони долари

6. Џеј-Зи – 900 милиони долари

7. Дејвид Коперфилд – 875 милиони долари

8. Шон Комбс – 825 милиони долари

9. Тајгер Вудс – 800 милиони долари

10. Џејмс Патерсон – 800 милиони долари


 

За авторот

Mr. N