Фитнес

10 значајни совети за Wizz Air Скопскиот Маратон

Напишано од Mr. N

Утре, 4 Мај, се одржува најголемиот спортски настан кај нас Виз Ер Скопскиот Маратон. Она што не радува е дека секоја година се пријавуваат се повеќе учесници и со тоа се става овој маратон во рангот на најголемите светски маратони. Искрено се надеваме на добри услови кои ќе бидат од огромна помош за сите учесници кои доаѓаат од 50 земји.

Знаејќи дека маратонот претставува една од најтешките диспилини кои покрај физичката, бара и добра психичка подготвеност, ви претставуваме 10 најзначајни совети како треба да пристапите кон оваа манифестација.

10 најзначајни совети

1. Трчајте со уживање-  не се пренапрегнувајте
2. Секогаш загревајте се и растегнете се соодветно
3. Облечете се соодветно – облеката да биде воочлива, удобна и топла
4. Грижете се за вашите патики
5. Обидете се да трчате со другите – тоа ја зголемува мотивацијата
6. Ако не се чувствувате добро, не трчајте – почекајте додека повторно се чувствувате добро
7. Ако сте повредени, посетете физиотерапевт – никогаш не ги игнорирајте повредите, тие не исчезнуваат сами од себе!
8. Пијте многу вода
9. Грижете се за исхраната
10. Водете евиденција за вашиот тренинг – така можете да видите како напредувате

Најважно од се, посетете ја нашата онлајн продавница за мажи, FridayShop, каде мoже да го набавите најдобриот шејкер на батерии, кој е совршен избор за ваква голема манифестација.

 

 

За авторот

Mr. N