Креатива

2020 година ќе има нова омилена боја

Напишано од Пјер

Pantone конечно предходната недела објави која ќе биде бојата за 2020 година – Classic Blue.

Бојата на небото и морето била секогаш во мода, но овој пат најавите се дека ќе доминира. Според Laurie Pressman,  vice CEO на Pantone Color Institute, “сината боја е боја која најавува што ќе се случува следно”. Боја на иднината, боја на позитивните изненадувања.

Во официјалниот извештај оваа боја се поврзува со уште неколку интересни работи како стабилност, нови случувања, мир и тишина. Се што ни е потребно во ова турбулентно опшетство. Дефинитивно Македонија треба да ја прифати оваа боја 🙂

Добро е што тимот на FridayShop има неколку производи во оваа нијанса, затоа бидете први во трендовите и нарачајте новогодишен подарок во бијата за 2020 година. Часовник, ремен, алка, се што ќе посакате, само на FridayShop.

За авторот

Пјер