Економија

22 милијарди денари за Макпетрол во 2018 година

Напишано од Mr. M

Една од најмоќните македонски компании, Макпетрол, покажува дека имала уште една успешна година позади неа. Компанијата е во добивка од 778,1 милиони денари, што е 2,6 пати повеќе од 2017 година. Вкупната пак добивка за 2018 година, изнесувала 22 милијарди долари и со пораст од 17 % од 2017 година.

Како главни виновници за овие бројки се продажба на енергенси во малопродажбата, особено во продажбата на светлите деривати и метанот, значителното зголемување на прометот на останатиот малопродажен асортиман…

Од година во година, Макпетрол покажува се подобри бројки.

За авторот

Mr. M