Мода

3 најбитните моменти пред да го одберете вашиот дневен стил

Напишано од Mr. N

И тоа директно од италијанецот кој добро ја разбира модата кај мажите во светот – Luca Rubinacci.

Според него пред да ја одберете дневната облека мора да земете во предвид неколку работи и тоа:

Временската прогноза – врне, дува, сонце ќе пече….

Локација – зависно дали дента ќе бидете на плажа, низ центар, во канцеларија…

Луѓето – имајте во предвид со кои луѓе ќе се видите денес, нивната професионална позиција, нивниот секојдневен стил…

 

Потоа следат другите детали, но најдобро проверете го и неговото видео на Инстаграм –

 

View this post on Instagram

@rubinacci_official #getdressed #gentlemanstyle The Art of Tailoring

A post shared by Luca Rubinacci (@luca_rubinacci) on

За авторот

Mr. N