Стил

3 трикови што ќе направат вашиот ефтин костум да изгледа скапо

Напишано од Mr. M

Има една познат американски пристап на работа, ако сакате да бидете успешен, морате да се однесувате и да изгледате како да сте успешен. Сепак, кога сте на почеток на бизнисот можеби немате многу средства да си дозволите некој скап костум. Сепак не е со во скапиот костум, ако имате чуство за мода и стил, вие можете и од поефтиниот костум да направите да изгледате моќно.

Корегирајте ги ракавите- Ако немате многу буџет за купување на костум, тогаш поефтините варијани може да имаат некои мали недостатоци. Но тоа не е страшно. Со помал буџет вие не можете да купите костум кој ќе изгледа како да е скроен за Вас. Една од најважните работи кај костумот е должината на ракавите. Доколку тие не се правилни и ви се премногу долги, се што треба да направите е да одите на кројач да ви ги направи до правилната должина.

Сменете ги копчињата на костумот- Ефтините костуми често на нив имаат обични пластични копчиња кои лесно се оштетуваат. Се што треба е само да ги однесете на кројач да ви ги проени со други.

Додадете впечатлив моден детал- Прво секогаш купувајте костум во една боја. Па доколку сакате да оставите поголем впечаток, додадете некој моден детал на некој кој што во различна боја и кој што ќе остави впечаток.

За авторот

Mr. M