Водич за готвење

4 работи кои секој маж треба да ги знае во кујната

Напишано од Mr. M

Една од карактеристиките кои што треба да ги има еден модерен маж е да знае да работи во кујната. Секоја жена сака маж кој што е знае да приготви некое вкусно јадење, бидејќи на тој начин вие создавате слика на маж кој што сака да учи нови рабои и маж кој е внимателен.

Спремање на паста

Пред се секој маж мора да знае да прави добра паста. Разликата помеѓу почетникот и мајсторот за паста е во финесите и во правилната количина на состојки.

Спремање на сос

Голем број од јадењата кои се прават не се целосни без некои додатоци. Сосовите се додатоци кои што се користат во различни специјалитети и дваат еден поинаков вкус на секое јадење. Сосовите се брзи и лесни, па затоа не би требало да ви претставуваат проблем да ги научите.

Ракување со нож

Да работите со алатките кои што ги има во кујната е од клучно значење. Ако спремате здрави и свежни јадења, ножот ќе ви биде од круцијално значење, затоа е многу важно да знаете да го користите.

Три основни јадења

Секој маж мора да научи да прави барем три основни јадења. На тој начин ќе бидете спремни да ги повикате пријателите кај вас на гости.

 

За авторот

Mr. M