Бизнис совети

4 совети како да заштедите на време, кое го трошите на мејлови

Напишано од Mr. M

Секој претприемач, речиси 30 % од своето време го користи на читање и одговарање на меилови. Според истражување кое го најдовме на интернет, дневно тоа е околу 2,5 часа. Тоа не е малку, затоа се Harvard Business Review ви нуди 4 совети со цел да го користите времето на меилови правилно.

  • Исклучете ги нотификациите и проверувајте го меилот на секој час. Никој не очекува веднаш да му вратите на меилот.
  • Веднаш чим го прочитате меилот, или складирајте го некаде или избришете го.
  • Користете ја опцијата Search со што би ги пронашле меиловите кои ви се потребни, тоа е поефикасен начин, за разлика да ги барате меиловите по фолдери
  • Избегнувајте ги оние неважни меилови. Немојте да ги бришете еден по еден, користете автоматско филтрирање

За авторот

Mr. M