Мода

5 грешки кои ги правиме при купување и носење на фармерки

Напишано од The Gentleman

Фармерките за прв пат биле креирани за работниците, а за брзо време станаа светски хит во јавноста и сите мажи во светот ги користат со децении. Дизајнот на фармерките не е многу променет уште од самото нивно појавување, а тоа самото ни кажува за нивната популарност.

Покрај нивната популарност во машкиот моден свет, многу често знаеме да правие грешки кога ги носиме. Еве неколку…

Должината

Многу треба да внимаваме на должината на фармерките, бидејќи може да изгледаме смешно во нив.

Темни фармерки за ноќта, светли фармерки за преку ден

Мора да знаете едно непишано правило, а тоа е дека светлите фармерки подобро е да се носат преку ден, а темните фармерки еподобро да се носат навечер.

Фармерките не треба да се виткаат

Ако вашите ногавици се свиткани и ако се прават набори, тоа значи дека вашите фармерки се предолги и треба да посетат кројач.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ременот не е задолжителен

Многу мислат дека ременот е неопходен моден детал за со фармерки, но ременот понекогаш може да го уништи вашиот изглед.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman