Мода

5 работи кои еден џентлмен треба да ги чува во паричникот

Напишано од The Gentleman

Веројатно ја знаете опасноста од носењето на преголем паричник кој го држите во задниот џеб. Во духот на минимализмот, погледнете што ви е потребно само да носите во паричникот.

  • Кредитна картичка и дебитна картичка
  • Лична карта
  • Кеш
  • Картичка за осигурување или крв група
  • Бизнис картичка – никогаш не знаете кога ќе ви биде потребна и е многу полесно отколку да барате лист и пенкало за да го запишете вашиот меил или телефонски број.

Модерниот џентлмен знае да носи и многу други работи но овие се оние 5 најважни.

За авторот

The Gentleman