Метрополи

6 града кои е најдобро да ги посетите во лето

Напишано од Пјер

Како што може да видиме, секоја година, се поголем број на луѓе ги заменуваат краците со прошетка до некоја Европска (па и подалеку) дестинација. Не секој сака да се пече на плажа, и да се гужва со пола Балкан. Затоа во продолжение носиме една предлог листа со неколку метрополи кои вреди да се посетат во летните месеци од годината. Два од нив, Монтреал и Сан Франциско, бараат посебни услови, кои не секој може да си ги дозволи. Првите пак два предлога, Барселона и Копенхаген се најдостапни со директните летови од Скопје. Останатите два на листата се и нашите фаворити, за кои е потребно малку повеќе мачење, и врзување на два или три лета. Сан Себастијан во Баскија е наш фаворит, но и Тел Авив е фантастичен избор.

Сите 6 града нудат и плажи, и прошетки, и Инстаграм фотки. Ваше е да одберете каде ќе одите.

 

 

За авторот

Пјер