Бизнис совети

6 продуктивни трикови за оние кои сакаат сопствен бизнис

Напишано од Mr. M

Да се започне свој бизнис е доста комплицирана работа, особено во денешно време. Денеска сите ние живееме едно брзо темпо на живот кое што често знае да ни ја уништи продуктивноста. Се појавуваат голем број на обврски, а доста малку време за да се постигне се. Сепак, за се има решение!

За среќа, за секој кој сака да биде попродуктивен без да ја жртвува својата личност и начин на живот, и да се буди во 4 часот изутрина, да јаде здрав оброк, да биде внимателно сериозна личност, имаме неколку совети за вас кои се надеваме дека ќе ви бидат од корист.

Станувањето рано не е задолжително

Спротивно на преовладувачката мудрост, дека ако станувате доста порано ќе бидете попродуктивен, сметаме дека тоа не е така. Вие секако дека треба да бидете одморени, затао ви е потребен добар сон, па дури и повеќе од потребното.

Истуширајте се секое утро

Секое утро практикувајте се истуширате. Тоа е најдобриот начин да се освежите пред почетокот на работниот ден.

Облечете се убаво

Облечете се дури и ако работите од дома!

Отфрлете се надвор од Вашата глава

Звучи глупаво, но кога имате еден милион работи што треба да ги завршите и не знаете од каде да почнете, само напишете листа!

Одвоете квалитетно време за самите Вас

Одмарањето по напорниот работен ден е од клучно значење. Одвојте дел од денот кога ќе изгледате некој добар филм.

Не го занемарувајте семејното време

Не само што ако го игнорирате вашето семејство ќе се чувствувате виновни (со што ќе ја намалите вашата продуктивност), дружењето со вашите деца може да ви помогне да најдете инспирација за следната идеја или да изнајдите покреативно решение за проблемот.

За авторот

Mr. M