Психологија

6 работи од кои не треба да се срамат мажите

Напишано од Mr. M

На познатиот сајт Reddit, еден корисник се прашуваше од што не треба да се срамиме, иако други мислеа дека треба?

Тоа што правите работи сами- Некои луѓе можеби ја осудуваат вашата потреба да излезете сами на вечера или во кино затоа што ќе ве сметаат дека сте осамени и асоцијални, но имајте на ум дека ова воопшто не е лошо и всушност е идеален начин за опуштање и уживање во осаменост.

Тајно внесување на храна во кино- Сигурно е дека кино работниците би биле лути ако видат дека вие носите храна, но не треба да се чувствувате виновни за тоа затоа што храната што луѓето ја „шверцуваат“ во кино е далеку поздрава од онаа што ја купува на влезот. Една неодамнешна студија докажа дека голема торба со пуканки во кината содржи до 1.200 калории.

Ако давате помалку бакшиш поради лошата услуга- Давањето бакшиш е прашање на култура и треба да го советувате сервисниот персонал, но ако услугата била лоша, тогаш не треба да се чувствувате каете ако оставите помал бакшиш од очекуваното.

Мастурбирање- Зошто некој би се грижел што правите во вашите четири ѕида? Без разлика дали сте сами или во врска и редовно мастурбирате, не се возбудувајте за мислењата на другите луѓе. Мажите кои мастурбираат редовно имаат подобар имунолошки систем и намален ризик од карцином на простата.

Ако немате деца-  Децата и семејството се прашање на личен избор и не треба да се чувствувате виновни, освен ако не спаѓате во група на луѓе кои сакаат да имаат деца. Нема ништо себично да сакате да го живеете животот според вашите сопствени верувања и никој не треба да ве обвинува за тоа.

Ако сте сами- Другите парови можеби ќе направат да се чувствувате виновни затоа што сте сами, но ако се чувствувате задоволни и исполнети, не чувствувајте вина за тоа. Подобро е да бидете сами отколку да се наметнувате на нешто што не е соодветно за вас во моментот.

За авторот

Mr. M