Кариера

6 типови на луѓе кои секојдневно го комплицираат вашиот живот

Напишано од Mr. N

Постојат голем број на луѓе кои секојдневно го комплицираат вашиот живот, без разлика дали е тоа на работното место или пак во вашиот дом. Во продолжение ќе наведеме неколку од нив:

Застрашувачкиот газда

Тој го комплицира вашиот живот, така што бара од вас да сте достапни 24 часа дневно. Бидете поедноставни, така што секојдневно ќе го напуштате вашето работно место во 5 часот, и не заборавајте да му кажете ” Имајте убав ден ” или ” Се гледаме утре “. Понекогаш мора да ги ограничите барањата од вашиот шеф. Тоа значи дека треба секојдневно да го напуштате работното место во исто време и да не работите за време на викендите. Исто така, не се грижете, доколку добиете отказ.

Зборливиот колега

Тој го комплицира вашиот живот, со тоа што кога и да се појави во вашата канцеларија, го одзема вашето скапоцено слободно време. Ослободете се од него, така што ќе бидете незаинтересирани. Не му обрнувајте големо внимание, не одете во неговата насока и не зборувајте ништо за да го продолжите разговорот.

Баба која постојано збори

Таа го комплицира вашиот живот, давајќи бескорисни совети и одвратни вратоврски. Забележете го вашиот непријател. Поголемиот дел од мажите немаат добар однос со своите баби. Таа претставува мајка на вашата сопруга. Многу е важно да воспоставите директна врска со неа. Одведете ја на ручек или пак поправете и некои работи во куќата.

Напатен продавач

Го комплицира вашиот живот, со тоа што кога одите да пазарите, тој секогаш ви стои позади грб, пробувајќи нешто да украде од вас. Наједноставно, одете во продавница за спортска гардероба. Очигледно е дека продавачите почесто се заглавени со купувачите за костуми, отколку за оние што ја носат облеката.

Пријател кој е во проблеми

Го комплицира вашиот живот, со тоа што секогаш нешто му недостастува и константно е незадоволен. Наједноставно, кажете му некоја смешна приказна со цел да го развеселите, за да може да ја смените темата на разговор. Со тек на времето, ќе го промените целосно.

Досадниот комшија

Тој го комплицира животот, на начин што секогаш се позајмува од вас. Најдобро е да се отстраните од него. Ако секојдневно му позајмувате пари, тој нема да престане да ви бара до крај на животот. Потребно е да му се извините и да му кажете да пронајде друго решение.

 

 

 

 

 

За авторот

Mr. N