Водич за патување

6те најИнстаграмирани локации во Македонија

Напишано од The Gentleman

Како што можевме да прочитаме предходната недела, Македонија дефинитивно станува една од најпосакуваните дестинации за посета во 2020та година. Затоа не се изненадувајте доколку зачестат прашањата за тоа што треба да се види во Македонија, дали Скопје е поубав од Охрид, дали езерата се попривлечни од нашите планини.

Овие прашања секако дека се поврзани со најпопуларната социјална мрежа инстаграм (следете не на Friday.mk), која важи за вистински водич за патување за која било дестинација од светот, не само за Македонија.

Затоа, за најлесно да поминете кога ќе ве прашаат што е must see за нашата држава, префрлете ја топката на најИнстаграмираните локации во Македонија –

Канео во Охрид

Стара Скопска Чаршија

Водно

Радожда во Струга

Кањонот Матка

Националниот Парк Пелистер

 

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman