Фитнес

7 минутен тренинг за добро утро (ВИДЕО)

Напишано од The Gentleman

Се будите и прво што треба да направите откако ќе ги минете задолжителните постапки за лична хигиена, е да му се посветите на утринското вежбање. Секако, за повеќемина од вас тоа значи и откажување од утринските ритуали за уживање, пиење кафе или прекрасен богат доручек, но, верувајте, за многу кус период, ќе се чувствувате како препородени.

Во почетокот може ќе ви биде тешко да вежбате без појадок. Вашето тело е така дизајнирано да ги задржи маснотиите секогаш кога тоа е можно, а тие се добро гориво. Но, како што вашето тело учи да ги користи вашите складирани маснотии за гориво, без јадење наутро, ќе стане многу полесно. Всушност, откако организмот ќе се навикне да троши маснотии во утринските часови, вие ќе се најдете себе си дека сте полни со енергија.

Доколку се уште сте убедени дека треба да вежбате за „добро утро“, но и за да имате успешен работен ден, еве како може да го направите тоа со помош на следново видео

За авторот

The Gentleman