Кариера

7 знаци кои укажуваат дека треба да дадете отказ

Напишано од Mr. N

Во денешно време тешко се доаѓа до работа, па така оние кои имаат работа не се откажуваат од неа, се додека не најдат нешто подобро.

Меѓутоа, постојат ситуации каде навистина е потребно да дадете отказ, а ние ви претставуваме кои се тие ситуации. Ако се пронајдете во некоја од нив, можеби е вистинското време да ја напуштите работата.

1. Непочитување и омаловажување

2.Нереален притисок да се постигнат краткорочни резултати на штета на долгорочната стратегија

3. Нееднаквост, нефер однос, фаворитизам и неправда

4. Било какво малтретирање или силеџиство

5. Недостаток на сочувствителност, ценење или поддршка

6. Претерана контрола

7. Морално сомнителни средини, недостаток на интегритет и охрабрување на неискреност

За авторот

Mr. N