Филмови

8 филмови на Мартин Скорсезе кои мора да ги погледнете пред “The Irishman”

Напишано од Mr. N

Конечно го добивме очекуваниот филм на Мартин Скорсезе, The Irishman.

Тоа е значаен момент, не само за режисерот или водечките актери Роберт Де Ниро, Ал Пачино и Џо Песи, туку за Netflix и платформите за филмови воопшто.

Првите впечатоци го потенцираат The Irishman како најдобар филм на Скорсезе после GoodFellas и се предвидува дека може да ја освои Netflix  прва награда добиена во Академијата.

Но, пред да дојде премиерата, не заборавајте да ја разгледате историјата на познатиот Скорсезе.

Во продолжение, погледнете ги 8-те основни филмови на Мартин Скорсезе кои треба да се гледаат пред Irishman.

Mean Streets

Taxi Driver

Gangs of New York

Goodfellas

Casino

The Departed

The Aviator

The Wolf of Wall Street

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N