Архитектура Хотели

8 несекојдневни хотелски купатила низ светот

Напишано од Mr. N

Купатилото е доста важен дел од хотелските соби кои секогаш треба да го имате во предвид.

Меѓутоа, кога тие се добро дизајнирани и создадени, со висок дизајн и удобност, едно купатило може да биде исто како вашиот спа центар. Апартманите што можете да ги видите во нашата галерија дефинитивно нудат повеќе отколку што очекувате, со што ќе можете да уживате во луксузните, декадентни средини создадени за уживање.

Со своите огромни површини, уникатните уметнички дела и најдобрите погледи што ги нудат одредени дестинации, купатилата во овие станови откриваат сосема нова страна од вашето луксузно патување.

Како што може да претпоставите, ние ви подготвивме листа од 10-те најдобри купатила низ светот.

Rosewood, London

Waldorf Astoria, Las Vegas

Hotel Grande Bretagne, Athens

The Muraka, Conrad Maldives

The Silo

Hôtel de Crillon

Viceroy Central Park

Rome Cavalieri

 

 

За авторот

Mr. N