Спорт

Адидас со свој модел во чест на супертимот Југопластика

Напишано од Mr. N

Адидас конечно се потсети кој беше најзаслужен за растот на овој бренд во Европа.

Сплитска Југопластика беше три пати шампион во кошаркарска Европа, и поради нивната актуелност Адидас се проби на пазарот на Југоисточна Европа. Според некои податоци нешто над 4 милиони Адидас спортски торби биле продадени тогаш на овие простори. Еден од најомилените тимови на овие простори, со домашни играчи кои служеа за пример во светот на кошарката.

Дефинитивно една од најдобрите кошаркарски екипи на сите времиња, а моделот е перфекција.

За авторот

Mr. N