Економија

Амазон на прво место! Новата најмоќна компанија во светот

Напишано од Mr. M

Една од најпознатите светски компании во светот, Амазон прерасна во најмоќната или највредната компанија на берзата. Компанијата се најде на првото место од како ја надмина Мајкрософт, која беше компанија која беше лидер досега.

Акциите на компанијата Амазон за брзо време пораснаа и достигнаа вредност од 797 милијарди долари. Она што е веќе карактеристично за Амазон е што нејзиниот основач, Џеф Безос, речиси цела година е најбогатиот човек во светот со богатсво од 112 милијарди долари.

За авторот

Mr. M