Најново

Apple ќе додаде нова корисна карактеристика во наредната верзија на iPhone

Напишано од Mr. N

Huawei и Samsung неодамна додадоа нова корисна карактеристика на некои од нивните најнови смартфони – способност за безжично полнење на други уреди со помош на вашиот уред. Јапонската веб-страница Macotakara објави дека Apple ќе ја додаде оваа карактеристика во најновата верзија на iPhone.

Можноста безжично да се полни iPhone е многу корисна, особено откако Apple најави дека втората генерација на AirPods ќе вклучува безжичен полнач – функција која ќе биде исклучително корисна, доколку вашите слушалки или Apple Watch се далеку од полнач.

 

 

За авторот

Mr. N