Автомобили

Автомобили кои најмногу ја губат вредноста…

Напишано од Mr. M

Дали знаете дека на Балканот, голем број од луѓето не купуваат нови автомобили пред се поради тоа што нивната вредност брзо опаѓа по нивното вадење од продажниот салон. Знаете дека автомобилот губи 30 % од врендоста.

Кога збориме на оваа тема, како најдобар избор за купувачите се Volkswagen Golf и Renault Clio, бидејќи тие губат само 12 % од нивната вредност од кога ќе ги купите. Најдолго цената ја држат германските автомобили, додека после нив следува јапонскиот производител Toyotа.

Според ова може да видиме дека најдобро цената на одржуваат помалите автомобили или градските, поради нивната поголема побарувачка на пазарот.

За авторот

Mr. M