Селебрити

Бен Афлек јавно проговори за неговата борба со алхохолизмот

Напишано од Mr. M

Уште во 2001 година познатиот актер Бен Афлек бил на лечење поради алхохолизам, а потоа и во 2017 година. Тој поминал речиси 40 дена во надлежни институции поради тоа што бил во тешка состојба.

Денеска тој изгледа супер и речиси целосно се излечил. Тој сеуште е под терапии и надвор од болницата, но како што кажува тој, ништо не би можел да постигне без неговата фамилија, колеги и фанови. Тој исто така е многу благодарен на медиумите кои навистина му ја олесниле борбата со алхохолот.

Се надевам дека ќе бидам пример за другите кои го имаат истиот проблем како мене. – изјавил Бен Афлек

За авторот

Mr. M