Кариера

Бранко Црвенковски е харизматичен, Стипе Месиќ едноставен, а Киро Глигоров голем почитувач на протоколи

Напишано од Пјер

Убавите манири го привлекуваат вниманието! За деловниот бон тон но и за личниот од неа ќе научите се! Ако за првиот впечаток велат дека е тој што останува…Тогаш кај неа ќе забележите држење, зборување и однесување како на вистинска дама. Позитивна енергија и богат вокабулар кој ќе ве воодушеви. Ја имаме честа да зборуваме со неа, д-р Лукреција Маљковиќ-Атанасовска која е основач и директор на Академијата за протокол на Македонија и меѓународен консултант по етикеција и протокол, сертифициран од Школата за протокол од Вашингтон .Таа исто така е и член на Меѓународната асоцијација на службеници за протокол и дипломатија со седиште во Вашингтон, САД.

 

Прочитајте го целото интервју на Убава.мк

За авторот

Пјер