Кариера

Бред Кивел е најдобриот EY светски бизнисмен за 2019 година

Напишано од Mr. M

Дали знаете кој е Бред Кивел? Претседател и основач на компанијата Technologies Inc. Тој е прогласен за најдобриот EY светски претприемач за 2019 година на свечена церемонија во Монте Карло.

Оваа година во трка за најпрестижното признаније учествувале 57 бизнисмени од 47 земји.

Бред Кивел е основач на пест успешни компании до 2014 година, а потоа се решил да основа уште една, а тоа е Technologies Inc. Станува збор за компанија која што ги анализира податоците на системот на идустриските машини и со цел однапред да ги алармира своите клиенти доколку одредена опрема не е на одредено ниво.

Софтверот кој го направи оваа компанија има за цел да заштеди милиони долари на компаниите што ќе им овозможи подобро да ја следат работата на машините.

 

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M