Пијалоци

Брендот Jameson донација од 500 000 долари за бармените кои се погодени од коронавирусот

Напишано од Mr. M

Се преземаат многу мерки како одговор на тековната појава на коронавирус, а многу барови и ресторани се затворени поради безбедноста на нивниот персонал и гостите. Очигледно, ниту еден празник не влијае на бармените во Ирска повеќе од денот на Свети Патрик, а Џејмисон ирското виски одлучи дека сакаат да направат нешто за тоа.

Ирскиот бренд виски е главен дел од празникот, а поради ситуацијата која се случи, тие сакаа да им вратат на луѓето што ги поддржуваат најмногу, бармените. Џејмисон твитна објава, велејќи дека тие сакаат да го одржат жив духот на Денот на Свети Патрик, иако прославите изгледаа малку поинаку оваа година.

Со објавувањето се објаснува дека брендот ќе донира 500.000 долари за поддршка на Бармените од САД, добротворна организација што ја поттикнува заедницата и јакнењето помеѓу професионалните бармени. „Знаеме дека може да има некои тешки патишта пред членовите во оваа заедница“, напиша Џејмисон. Организацијата Бармени од САД чиј слоган е „служиме на оние што ни служат нам“ во моментов прифаќа донации како одговор на избувнувањето на СОВИД-19 и затворањето на многу локални ресторани низ целата земја.

Оние што ги загубија своите работни места и имаат потреба од итна финансиска помош, можат да аплицираат за грант преку организацијата на нивната веб-страница. Џејмисон го заврши своето отворено писмо со срдечна порака до бармените кои секојдневно им служат на своите производи: „Отсекогаш сте го чувале нашиот грб, ветуваме дека секогаш ќе го чуваме вашиот.“

За авторот

Mr. M