Креатива Омилени места

Бургер Кинг со порака кон конкурентите на на начин кој треба да е пример за сите

Напишано од Mr. N

На Линкедин месецов се врти една порака која мора да ја споделиме со вас.

Гигантото Бургер Кинг со соопштение се обрати до јавноста да продолжи да нарачува од нивните конкуренти нагласувајки го Мекдоналдс, во овие времиња на пандемија каде оваа индустрија е многу погодена.

Големиот бренд се постави феноменлано во очите на јавноста и доби аплаузи од сите, вклучувајки ги и конкурентите. Сепак ова е заедничка борба на сите, мора да победиме заедно.

Браво

За авторот

Mr. N