Серии

Чернобил прерасна во најпопуларна дестинација поради серијата

Напишано од Mr. M

Моментално еден од најголемите хитови во светот е серијата Чернобил која што го зарази светот. Откако за само пет епизоди успеа да стекне толку голема популарност, таа инспирираше голем број на луѓе да го посетат Чернобил.

Како расте серијата, така расте и бројот на туристите во напуштениот град Припјат. Од почетокот на серијата, бројот на туристите се зголемил за неверојатни 40 %.

Денеска е навистина безопасно да го посетите градот Чернобил, но има и голем број на луѓе на кои сеуште им е страв да ја посетат оваа област.

Еве како изгледа таа денеска…

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M