Фитнес

Четири јасни причини зошто немате стомачни а вежбате кaко луди

Напишано од Mr. N

Појасно од ова здравје….

4 причини зошто немате стомачни а вежбате како луди –

  1. Не пиете доволно вода – најмалку пола литар ладна вода наутро. Нормално не заборавајте на водата и во текот на денов. Најбитен пијалок кога станува збор за стомачните
  2. Не доручкувате доволно – никогаш не намалувајте на доручекот. Нормално тоа не значи и да јадете ко луди наутро, ниту пак да се нафрлите на хамбургери и пецива. Сепак не штедете на доручек и фокусирајте ја штедњата за вечерните оброци.
  3. Не спиете доволно – за плочки битен е добриот сон. Од 7 до 8 саати, не треба ништо повеќе
  4. Правите превише стомачни – фокусирајте се на правите вежби и на губењето масти. Тоа значи да намалите на форсот и на рекордните бројки на направени стомачни

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N