Стил

Чорапите како важен моден детал

Напишано од martin

Прво треба да разјасниме дека не ви е потребно некој посебен водич за тоа како да носите чорапи, но мора да знаеме дека тие се многу важен моден детал кој некогаш не го приметуваме. Чорапите се едни од најсновните парчиња на долна облека. Покрај фактот дека никој не заборава да облече чорапи наутро, зошто да не ги носиме и чорапите со стил.

Ако не ги носите, треба да почнете!

Нашиот совет е дека речиси секој аутфит кој го носиме заслужува да има и чорапа. Вашиот работен костум, фармерките, спортката гардероба.

Основниот чорап е доволно добар!

Потемните бои се секогаш препорачливи, иако суптилната лента или текстурата секогаш се охрабруваат. Секогаш треба да се обидете да ги споите вашите чорапи, без разлика дали тоа е тонски или бои, за вашите панталони. Никогаш не тргнувајте да се обидувате да ги совладате чорапите со чевлите – освен ако не се црни.

Едноставни, а фраерски!

Затоа инвестирајте во најдобрите чорапи, и чувајте ги добро. Фрлајте ги чорапите кога ќе развијат дупки, дамки или да ја изгубат својата форма толку лошо што тие личат на малку повеќе од еластични ногарчиња.Никогаш не носете бели чорапи со формална облека или црни чорапи со спортски облека. Отфрли ги сите чорапи, затоа што појавувањето е од огромно значење.

За авторот

martin