Стил

Цитати за стил кои вреди да ги прочитате

Напишано од Нино

Стил, како што е добро познато, е нешто што е неспорно императив на модерниот господин. На многу начини тоа е состојба на умот, каде што вашата доварба и сила се одликуваат на облеката која ја носите на вас и начинот на која ја носите. За да видадеме мотивација за добар стил, прочитајте неколку цитати кои вреди да се знаат.

  • “Мода е облекување во согласност со она што е модерно. Стил е повеќе да се биде она што сте” – Оскар де ла Рента
  • “Мода згаснува, само стилот останува ист” – Коко Шанел
  • “Разликата помеѓу стилот и модата е квалитетот” – Џорџо Армани
  • “За мене, облеката е форма на самоизразување – постојат навестувања за тоа кој сте во она што го носите” – Марк Џејкобс
  • “Еден човек треба да изгледа како тој да ја купил облеката со интелигенција, облечете ја внимателно и тогаш заборавете ја” – Харди Амис
  • “Доброто облекување и е форма на добрите манири” – Том Форд
  • “Модата избледува, стилот е вечен” – Ив Сен Лоран

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)