Архитектура

Да се прошетаме по најголемиот Starbucks на светот

Со илјадници продавници низ светот, и уште многу нови кои се во план, Starbucks е бредн кој е меѓу омилените на оние вистински љубители на кафе. Пред многу брзо време, компанијата ја отвори својата нова продавница во Шангај која важи и за најголема во светот. Освен тоа што е најголема, таа нуди едно посебно искуство на клиентите.

Искуствотот во Starbucks продавницата е зголемено преку “roastery smartphone” апликацијата која гостите може да ја симнат пред да го посетат локалот. Со помош на нивниот телефон, гостите ќе можат да читаат разни информации, тие исто така ќе може да собираат и вируелни беџови. Покрај овој новитет, најголемиот локал на Starbucks може да се пофали и со прекрасно декориран ентериер од дрво и бакар.

За авторот

martin