+18

Дали девојките сакаат груб секс?

Напишано од The Gentleman

Имаме добар изговор и причина плус за да пробате нешто погрубо и необично во спалната соба. OkCupid се погрижи за оваа добра вест за мажите, и нивната анкета на скоро 400000 жени ширум светот, која открива дека дури 62% од жените уживаат во грубиот секс. Прашањето е зошто?

Страствениот секс полн со гризење, гребење и други начини на физички благ контакт, го покачува крвниот притисок и срцевиот ритам. Кај некои луѓе дури го покачува и сексуалното задоволство. Ова се случува поради тоа што чувството за болка и чувството на сексуалното возбудување се наоѓаат на исто место во мозокот.

Поради тоа, голем дел од девојките ужуваат во грубиот авантуристички секс. 62% од девојките рекле дека сакаат кога мажот благо ќе ги потегне за коса, а 60% одговориле дека преферираат мажот да ја има доминантната контрола за врме на сексот.

За оние кои преферираат поекстремин стилови на секс, од оваа анкета се дознава дека 23% од девојките немаат ништо против и за некаков садо мазо додаток во спалната соба. Имајте го ова на ум, но пред да се фрлите во оваа авантура најдобро е да прашате предвреме за согласност од вашата поубава половина.

За авторот

The Gentleman