Економија

Дали е ова почеток на крајот? Се бара оставка од Марк Цукерберг

Напишано од Mr. M

Споре еден од најпознатите портали во светот, Business Insider, сите акционери во компанијата Facebook, сакале да ја разгледаат оставката на претседателот,  Марк Цукерберг.

Сето ова доаѓа по огроманат серија на скандали која ја погоди оваа социјална мрежа, меѓу кои најпознати се оние поврзани за претседателските избори и победата на Доналд Трамп и оние за приватните податоци на корисниците. Овие скандали се доволно големи  за да можат акционерите да побараат оставка од Марк.

Ова не е прв пат да биде побарана оставка д Цукерберг, но поради тоа што тој поседува повеќе од 50 % од акциите, тоа му дава поголем број на гласови.

За авторот

Mr. M