Фитнес

Дали е подобро да вежбате во парови или пак посебно?

Напишано од Mr. N

Во времето кога скоро секој современ и активен човек имал можност да користи некој од многубројните фитнес справи, со цел да унапредува, големиот број на информации и детални анализи даваат заклучок дека подобро е да вежбате со партнер или партнерка.

Пеесет милиони активни корисници MyFitnessPal низ светот секојдневно ги следат своите фитнес шаблони и планови за исхрана, кое што се претвора во една голема датабаза на информации која можат да ја користат истражувачите.

Истражувањата беа направени со цел да ја откријат релацијата помеѓу фитнес резултатите и социјалните интеракции (вежбање со партнерот или партнерката и поделба на заедничките резултати) заедно на начин кој влијае на успехот во намалување на килограми.

Вкупно учествувале 2000 корисници, каде што поголемиот дел преферирале да вежбаат во парови. Според информациите собрани во првиот квартал од 2014 година, луѓето кои практикувале во групи (по двајца или повеќе) потрошиле пет пати повеќе калории во однос на луѓето кои вежбаат самостојно.

Доколку сакате да вежбате со вашиот партнер, а не поседувате фитнес справа, проверете неколку од нашите модели на следниот линк.

 

 

 

За авторот

Mr. N