Задолжително

Дали младите претприемачи практикуваат фармерка со костум ?

Напишано од Mr. N

Дали сте се запрашале некогаш за комбинацијата фармерка со костум? Дали е премногу формална? Дали изгледате добро во неа?

Тимот на Friday МК, зборува секојдневно за машката облека, односно фармерки, блејзери и костумите за јакни, кога можете да ги носите, кога треба да ги избегнувате, и сè друго што треба да го знаете поврзано со овие комбинации.

Денес, машкиот стил е многу покежуал, отколку што бил пред 50 или 60 години, а фармерките најверојатно биле прв избор за панталони кај мажите. Бидејќи постепено се станува покежуал, се разбира, многу мажи практикуваат да носат фармерки со кое било парче облека кое го имаат во нивната гардероба, особено најмногу одговараат со костум поради кодексот на облекување на работното место.

Без разлика дали ги облекуваат своите фармерки или пак својот костим, тие едноставно ги комбинираат двете, но тие ретко функционираат и речиси никогаш не изгледаат добро, освен ако следите неколку важни правила.

Проблемот кај оваа комбинација е судирот на формалности. Вообичаено, ова е комбинација препишана од страна на средните менаџери кои сакаат да изгледаат пристапно, но сепак да бидат пресечени над нивните потчинети. Тоа дефинитивно е фина линија за носење, но клучот на облеката е да се носи со цел и внимателно.

  1. Комбинирајте го вашиот костум или пак спортски капут со најубавите фармерки

Ова претпоставува без дупки и без користен изглед. Исто така, навистина е важно да имате доволно контраст помеѓу вашето спортски палто и вашите фармерки. Ако комбинирате тексас со темна морнарица, тоа не е доволно контрастно и изгледа чудно, бидејќи тоа е слично, но тоа не е костум и е чудно.

 

     2. Користете костуми со различни дизајни и бои

Проширете се така што ќе носите костуми кои имаат различни бои, како и шаблони и материјали, бидејќи тоа е поразлично и интересно, но исто така и посуптилно и подобро функционира со фармерки. Добрите карактеристики вклучуваат засечени отвори. Исто така, можете да имате отворени џебови, бидејќи тие се поформални од џет-џебовите или рамни џебови.

     3. Носете покежуал кошули со цел да ставите граница на формалноста

Кошули со долги ракави се добри, но идеално, треба да ги избегнувате формалните варијации во цврста бела боја, бидејќи тие се премногу деловни. Наместо тоа, можеби ќе одите со оф-бела или зелена кошула, можеби нешто со погруба текстура, а можеби и треба да прескокнете пеглање за да создадете попрималив изглед.

Алтернативно, можете да носите и кошули со копчиња, бидејќи се поприсутни на модниот пазар и проверени.

      4. Носете ги вистинските чевли

Носете комбинација на фармерки и спортски палто со соодветен избор на чевли. Црните Оксфорд се премногу формални и несоодветни во овој случај. Во исто време, мокасините се премногу неформални и исто така треба да се избегнуваат.

Најдобар избор е кафената боја. Ако сакате да бидете малку повеќе експериментални, можете да размислите за маслинасто-зелена, сива или можеби морнарска. Во однос на стилови, класичен дерби чевел е добар избор.

За повеќе информации, погледнете го следново видео

 

За авторот

Mr. N