Филмови

Дали сакате продолжение на Mad Max франшизата?

Напишано од Mr. N

Четири години по објавувањето на критично признатиот Mad Max: Fury Road, режисерот Џорџ Милер потврди дека ќе следи продолжение на саканата франшиза. Додека зборуваше за „Deadline“ за продукцијата на неговиот нов филм „Three Thousand Years of Longing“, Милер потврди дека ќе следи и петти филм „Mad Max“ во делата.

Милер тврди дека не е завршен со Mad Max приказната и со сигурност ќе следи уште еден дел кој се уште не е завршен.Реномираниот австралиски режисер го дебитираше својот долгометражен филм со Mad Max во 1979 година, чиј успех го претвори филмот самостојно финансиран во меѓународна франшиза. Милер го следи оригиналот со два нови дела во 1981 и 1985 година.

Сепак, Милер не откри дополнителни детали за петтиот дел на Mad Max, но многумина претпоставувате дека оваа франшиза ќе биде секако успешна.

 

 

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N