Мажот во очите на жената Нега и одржување

Дали жените навистина сакаат мажи со бркови?

Напишано од Mr. N

Брадестите мажи се многу популарни во денешно време, но што се случува со мажите кои преферираат само бркови? 

Во САД беше спроведено истражување за да се утврди дали жените сакаат мажи со мустаќи. Во повеќето случаи, мажите со брада се покажаа како привлечни за жените, а некои жени пак ги привлекуваат партнери кои имаат влакна на лицето, но што се случува кога мажот нема брада, туку само мустаќи.

Одговорот може да изненади доста од вас. Истражувањата покажаа дека жените мислат дека мажите со мустаќи се непривлечни и сметаат дека мустаќите го расипуваат нивниот изглед. Само 10% од анкетираните жени рекле дека им се допаѓаат мажите со мустаќи, особено мажи над 50 годишна возраст.

Жените потврдија дека мустаќите се белег на постарите мажи и дека помладите не треба да ги носат. Сепак, дамите направија исклучок кога ги прашаа за брадата и рекоа дека нивните мустаќи одат добро, па само тогаш можат да ги толерираат.

За авторот

Mr. N