Автомобили Кариера

Дали знаевте дека Бил Гејтс е најмоќниот човек во автомобилската индустрија?

Напишано од Mr. M

Покрај големите автомобислки компании кои денеска постојат и големите директори од типот на Елон Маск, навистина е изненадувачки како Бил Гејтс е најмоќниот човек во оваа индустрија.

Тој е дел од компанијата AutoNation која има 914,554,258 долари вредност на берзата, а неговот лично богатство денеска изнесува 105 милијарди долари.

Гејтс сигурно не е првиот човек што ќе ви падне на памет во автомобилската индустрија. Но, додека поголемиот дел од неговото богатство потекнува од технолошкиот гигант „Мајкрософт“, овој втор светски најбогат човек има и удели во американската компанија за автомобили AutoNation.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M