Стил

ДАРКО ФОТЕВСКИ: Модна инспирација од скопските улици

Напишано од Mr. M

Она што досега и во изминативе неколку години, можевме да го забележиме е тоа дека стилот на македонските мажи навистина оди во нагорна линија. Се повеќе на улиците на Скопје и по другите градови можеме да забележиме голем број на дотерани мажи кои што не инпирираат да со нивниот изглед.

Тоа е доказ дека Скопје веќе заличува на вистинска метропола како големите европски градови.

Како модна инспирација од скопските улици го украдовме стилот на Дарко Фотевски. Станува збор за урбан лик од Скопје кој своето чуство за мода го прикажува преку неговите колоритни и креативни секојдневни изгледи.

Досега имаме пушувано за него, но тој повторно не иснпирираше да му посветиме внимание.

За авторот

Mr. M