Љубов

Денеска е денот на жената, еве како да бидете подобар маж

Напишано од The Gentleman

Да се биде вистински маж и господин, никако не е лесно. Еден господин треба да почитува доста правила и навики за да го постигне посакуваниот ефект. Тие совети се сметаат за непишани правила на машкоста, но верувајте дека ако ги следите, нема да бидете веќе момче, вие ќе бидете вистински маж.

 1. Секое утро пијте го вашето омилено кафе
 2. Никогаш не се враќајте на старата љубов
 3. Паметете имиња
 4. Купувајте квалитетна долна облека
 5. Читајте повеќе
 6. Вежбајте
 7. Носете паричник
 8. Плаќајте со пари
 9. Бидете последен што ќе седне
 10. Направете контакт со очи
 11. Одржувајте контакт со очи
 12. Немојте да пиете сами
 13. Немојте да бидете пијаниот човек
 14. Немојте да осудувате
 15. Шетајте побавно
 16. Зборувајте побавно
 17. Јадете побавно
 18. Исплатете го вашиот долг побрзо
 19. Отфрлете го стравот од јавно говорење
 20. Пијте повеќе вода
 21. Дајте и на жената цвеќиња
 22. Најдете спорт или хоби во кое уживате
 23. Живејте во сегашноста, но планирајте за иднината
 24. Развијте код за живеење
 25. Бидете добри во готвењето на барем едно јадење
 26. Не ги омаловажувајте луѓето
 27. Слушајте повеќе, зборувајте помалку
 28. Размислувајте повеќе, постапувајте помалку
 29. Бидете пријатен со тишината
 30. Смејте се повеќе
 31. Кажете им на луѓето што ги сакате дека ги сакате
 32. Разговарајте со вашата мајка еднаш во неделата
 33. Поминувајте време сам
 34. Станувајте пред 8 секое утро
 35. Отстранете го не можам од вашиот речник
 36. Прифатете ги грешките и научете нешто од нив
 37. Кажете си дека сте среќен
 38. Верувајте дека сте среќен
 39. Бидете романтични
 40. Изберете ги вашите битки
 41. Секогаш исполнувајте ги ветувањата
 42. Бидете самоуверени
 43. Бидете човек од збор
 44. Бидете човек со карактер
 45. Имајте морал
 46. Имајте цели
 47. Уживајте во животот

За авторот

The Gentleman